Ne razumeš slovensko? Spremeni jezik   
a Slovenščina
Išči po produktih
izdelek je dodan v košarico
0
izdelkov
v košarici
PREHRANSKA DOPOLNILANARAVNA KOZMETIKADIETETIKAŠPORTNA PREHRANA
Rabiš pomoč?
Pokliči nas:
02 252.23.49
Zaradi katerega razloga uporabljate prehranska dopolnila?
za dobro počutje
da bi shujšal/a
ker se ukvarjam s športom
ker kadim in živim nezdravo
da ohranim zdravje
ker se nepravilno prehranjujem
da ne bi moral/a jemati zdravil
da bi si omilil/a zdravstvene težave
ne uporabljam jih
Opozorilo
Informacije na spletnih straneh so informativne in ne morejo nadomestiti obiska pri zdravniku. V kolikor na podlagi prebranih informacij predvidevate, da bi lahko bili v skrbeh za svoje zdravje, vam priporočamo, da se posvetujete s svojim osebnim zdravnikom.
11.07.2017

Sladkorna bolezen obvladljiva?

Nova pomoč pri obvladovanju diabetesa – GRENKA MELONA

Momordica charanita (latinsko) je v svetu znana pod različnimi imeni: GRENKA MELONA, grenka kumara, grenka buča, balzam hruška, karela… Rastlina uspeva v tropskih in subtropskih območjih, kjer se uporablja kot hrana in se izkoriščajo njene številne lastnosti in koristni učinki. 
GRENKA MELONA je bogat vir vitalnih vitaminov in mineralov. Vsebuje več kot 225 različnih zdravilnih sestavin in ima večstoletno tradicionalno uporabo pri preprečevanju in lajšanju številnih zdravstvenih težav in bolezni.  Za takšno uporabo jo je na trgu možno dobiti v obliki čaja ali  kapsul prehranskih dopolnil.
GRENKA MELONA ima dolgo zgodovino uporabe tudi pri povišanih vrednostih sladkorja v krvi in je ena tistih naravnih izdelkov, katerih učinki so predmet številnih znanstvenih raziskav, ki kažejo na velike koristi pri sladkorni bolezni.
Sladkorna bolezen je ena najpogostejših motenj v razvitih državah in bolezen hitro narašča v večjem delu sveta. Ocenjeno je bilo, da 1/3 bolnikov s sladkorno boleznijo uporablja neko obliko alternativne medicine, oziroma neko obliko prehranskih dopolnil za zniževanje sladkorja. 
Pri GRENKI MELONI je za zniževanje sladkorja v krvi najbolj zaslužna fito-sestavina  charantin , druga spojina je polipeptid p (rastlinski inzulin) in alkaloidi. Glavna naloga vseh je, da povečujejo raven inzulina v krvi, povečujejo občutljivost telesnih celic na inzulin, ter vplivajo na obnovo poškodovanih beta celic.
Učinek na zniževanje sladkorja v krvi je hiter, že po 30 minutah, maksimum dosežemo v 4 urah po zaužitju GRENKE MELONE.
V primeru, da sladkorni bolniki, ki se zdravijo z zdravili, dodatno uživajo grenko melono, morajo spremljati nivo sladkorja v krvi in glede na vrednosti prilagajati odmerek zdravil.
Grenka melona ni priporočljiva za nosečnice in doječe matere.
Z uživanjem GRENKE MELONE kot prehranskega dopolnila, spremembo življenjskega sloga in če je potrebno še uporabo zdravil, lahko ustvarimo uspešno celovito sliko zdravljenja sladkorne bolezni, oziroma povišanega sladkorja v krvi.

GRENKA MELONA je trajnica, ki se goji kot poljščina ali vrtna trta z dolgimi listi, rumenimi cvetovi in podolgovatim sadežem, ki spominja na buče, kumare, melone….Grenka melona velja za najbolj grenko rastlino med vsemi vrstami sadja in zelenjave. Uporabni so vsi deli rastline (plod, listi, semena, korenine, steblo). Plod je v prerezu rahlo votel, v notranjosti so velika semena. Nezrel plod je zelen, semena so bele barve, ko zori postaja rumeno-oranžen, sredica se obarva rdeče.

GRENKA MELONA se uporablja za zniževanje povišanih vrednosti sladkorja v krvi,  pri hemoroidih, visokem krvnem tlaku, driskah, vročini, glivičnih okužbah, psoriazi, hiperlipidemijah, obkladki grenke melone pomagajo pri celjenju ran nastalih zaradi sladkorne bolezni. Vedno več pa se raziskujejo tudi posamezne sestavine grenke melone, ki bi naj imele učinek proti rakastim celicam.
 
SLADKORNA BOLEZEN je bolezen, kjer v daljšem časovnem obdobju prihaja do visoke ravni sladkorja v krvi. Do tega stanja pride, ker trebušna slinavka ne proizvaja dovolj inzulina, ali telesne celice proizvedenega inzulina ne morejo učinkovito rabiti. Nastajajo motnje v presnovi ogljikovih hidratov, beljakovin in maščob. 
Znaki, ki kažejo, na možen obstoj sladkorne bolezni: pogosto uriniranje, huda žeja, slabo počutje, izguba teže, zmanjšana odpornost…
Zapleti sladkorne bolezni: okvara žil v ledvicah, okvara žilic očesnega ozadja, okvara živčevja, srčni infarkt, možganska kap, arterioskleroza, angina pektoris, diabetična noga…
Bolezen preprečujejo in zdravijo: zdrava prehrana, telesna aktivnost, odpoved tobaku  in skrb za normalno telesno težo. 
Dietna prehrana sladkornega bolnika  - 5 obrokov na dan. 
Priporočljiva hrana; polnozrnat, ržen, ajdov kruh, ješprenj, proso, ovseni kosmiči, rjavi riž, polnozrnate testenine, fižol, grah, surovo sadje in zelenjava, pusto meso, posneto mleko, nesladkane pijače….
Hrana, ki se je je potrebno izogibati: hrana z veliko maščob, cvrte jedi, maslo, majoneza, kremni siri, salame, klobase, industrijsko pripravljene jedi, jedi s sladkorjem(marmelade, kompoti, sokovi, torte, sladoled, čokolade…)…

Arhiv:

AUSTRALIAN šampon proti prhljaju
8,75 €
dodaj
ATHOMER BABY SPREJ ZA NOS - PROPOLIS 100 ML
9,50 €
dodaj
AUSTRALIAN nail solution
10,07 €
dodaj
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?