Ne razumeš slovensko? Spremeni jezik   
a Slovenščina
Išči po produktih
izdelek je dodan v košarico
0
izdelkov
v košarici
PREHRANSKA DOPOLNILANARAVNA KOZMETIKADIETETIKAŠPORTNA PREHRANA
Rabiš pomoč?
Pokliči nas:
02 252.23.49
DomovSvetovalnicaZanimivosti in nasveti
Zaradi katerega razloga uporabljate prehranska dopolnila?
za dobro počutje
da bi shujšal/a
ker se ukvarjam s športom
ker kadim in živim nezdravo
da ohranim zdravje
ker se nepravilno prehranjujem
da ne bi moral/a jemati zdravil
da bi si omilil/a zdravstvene težave
ne uporabljam jih
Opozorilo
Informacije na spletnih straneh so informativne in ne morejo nadomestiti obiska pri zdravniku. V kolikor na podlagi prebranih informacij predvidevate, da bi lahko bili v skrbeh za svoje zdravje, vam priporočamo, da se posvetujete s svojim osebnim zdravnikom.

Zanimivosti in nasveti

11.07.2017
Nova pomoč pri obvladovanju diabetesa – GRENKA MELONA
22.06.2017
Vitamin C je poznan  pod imenom L-askorbinska kislina ali askorbat. Je močan antioksidant, ki preprečuje škodljive učinke prostih radikalov in sodeluje v presnovnih procesih v organizmu.

21.06.2017
Karnitin se naravno nahaja v organizmu živali in ljudi, v skoraj vseh celicah.
08.06.2017
Po štiridesetem letu se veliko moških začne srečevati s težavami povezanimi s prostato.
15.06.2017
Človeško oko je najpopolnejši optični inštrument, ki sliko zunanjega sveta s pomočjo vidne poti prenaša v možganske centre, kjer nastaja slika kot jo zazna naša zavest.
29.05.2017
Zaščitite svoje telo z resveratrolom .
26.05.2017
Razstrupite se z naravnimi rastlinskimi izvlečki, ki učinkovito in varno razstrupijo telo: pegasti badelj, artičoka, regrat in kurkuma.
23.05.2017
Imate visok nivo holesterola? To je glavni vzrok za razvoj bolezni srca in ožilja. Obstaja naravni način kako ga znižati.
10.11.2010
Koencim Q10 ali ubikinon je naravna snov, prisotna v vsaki živi celici telesa in izredno močan antioksidant.
24.08.2010
Okužbe oziroma vnetja sečil pogosto prizadenejo predvsem ženske v rodnem obdobju, odražajo pa se najpogosteje kot pekoče ter pogosto mokrenje in siljenje na vodo.
06.08.2010
Sladkornim bolnikom ter ljudem, ki imajo težave s presnovo sladkorja se priporoča zmerno uporabo cimeta kot začimbe v prehrani ali uživanje v vodi topnih izvlečkov cimeta v obliki prehranskih dopolnil.
05.08.2010
Med običajne menstruacijske motnje spadata predmenstruacijski sindrom (PMS) in bolečine med menstruacijo. Težave je mogoče lajšati s prehrano, gibanjem in v hujših primerih tudi s hormonsko terapijo.
16.08.2010
Podobno kot človeški razum omogoči posamezniku razvoj lastne identitete in samopodobe, imunski sistem vzpostavi biološko identiteto vsakega posameznika.
05.08.2010
V prebavilih, ki segajo od ust do zadnjika potekajo: sprejemanje hrane, njena razgradnja do hranilnih snovi (to dogajanje imenujemo prebava), absorpcija hranilnih snovi v krvni obtok in odstranjevanje neprebavljivih sestavin hrane iz telesa.
05.08.2010
Prehranjevanje je biološka potreba, ki jo v sodobni družbi obilja zadovoljujemo prepogosto in običajno na neustrezen in našemu organizmu neprijazen način.
05.08.2010
Znanstveniki menijo, da je razvoj sladkorne bolezni posledica različnih dejavnikov okolja, npr. virusne okužbe ali neustrezne prehrane v zgodnjem otroštvu, ki lahko spremenijo imunski sestav telesa, le-ta pa nato uniči lastne celice beta trebušne slinavke, odgovorne za tvorbo insulina.
05.08.2010
Naše oko neprestano uravnava količino svetlobe, ki prihaja vanj, se izostruje na bližnje in oddaljene predmete ter pošilja podobe, ki jih zaznava v naše možgane. Strukture okrog očesa le-tega ščitijo, a mu hkrati omogočajo tudi prosto premikanje.
15.10.2010
Kalcij je mineral, pomemben za gradnjo kosti in zob, elementaren pa je tudi za delovanje srca in ožilja ter prenos živčnih impulzov. Je eden redkih mineralov, za katerega je znano, da ga še posebej ženske v zrelih letih moramo vnašati v znatno večji količini, kakor v mladosti.
05.08.2010
Vsi se žal predobro zavedamo, da živimo v onesnaženem okolju, ki zastruplja naše telo. Onesnaženi so voda, zrak, tla, telo pa še dodatno ogrožamo s hitrim in nezdravim načinom življenja.
05.08.2010
Ohladitev, veter, velike dnevne temperaturne razlike, povečano zadrževanje v zaprtih prostorih, povečajo našo dovzetnost za okužbe. Zato se jeseni žal prične čas prehladov, gripe in viroz.
04.08.2010
V sodobni prehrani so maščobe največkrat omenjane in veljajo za eno najbolj raziskanih tem v naši prehrani. Znano je namreč, da jih praviloma zaužijemo preveč in sicer 40 do 50 % kalorične vrednosti hrane.
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?